Exposició fotogràfica Un mar obert a tothom

Reflexionem sobre els oceans a l’Espai Mercè Sala.

Quan: 14.06.2024 a 05.09.2024


On: Espai Mercè Sala - Fundació TMB


Accés: Entrada gratuïta

L’Espai Mercè Sala presenta, fins al 5 de setembre, una mostra de la Fundació Barcelona Capital Nàutica que repassa a través d’imatges la relació humana amb els oceans.

La mostra, impulsada per la Fundació Barcelona Capital Nàutica en col·laboració amb la Fundació TMB, exhibeix imatges que ens desperten preguntes sobre els oceans: com els vivim, els gaudim, els patim i els necessitem.

Les 25 fotografies proposen una reflexió sobre la relació que tenim amb el mar segons el lloc del món on hem nascut, des de diverses perspectives, i sobre la relació que tenim els éssers humans amb els oceans, amb una mirada artística i creativa. Els autors són fotògrafs aficionats i professionals que han compartit la seva visió única sobre el mar.
Amb el lema “Com seria un mar obert a tothom?”, la Fundació Barcelona Capital Nàutica va convocar un concurs internacional de fotografia que buscava la imatge més icònica sobre el que el mar significa per als humans. Va rebre més de 2.500 fotografies provinents de tot el món. A l’exposició de l’Espai Mercè Sala s’hi poden veure les fotografies finalistes. 

Més informació sobre l’Espai Mercè Sala.
 

La Fundació TMB, alineada amb els valors de la Copa Amèrica

Entre el 22 d’agost i el 27 d’octubre, Barcelona serà la seu de la 37a edició de la Copa Amèrica de vela, la competició esportiva més antiga de la història i la més important del món de la nàutica esportiva.

Barcelona Capital Nàutica (FBCN) és una fundació pública que té com a missió impulsar Catalunya i Barcelona com a referents nàutics del món a través del desenvolupament de projectes en els eixos de la innovació i la sostenibilitat, l’educació, l’esport, l’economia blava i la cultura marítima. La FBCN ha tingut un paper clau en l’organització logística de la Conferència del Decenni de l’Oceà de les Nacions Unides i actualment, juntament amb els seu patrons, és seu amfitriona de la 37a Copa Amèrica, que tindrà lloc a Barcelona els mesos de setembre i octubre del 2024.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) treballa per a la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i per al programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Organitzem totes les activitats seguint els criteris de responsabilitat social i sostenibilitat.

Línies de bus 100% elèctriques

L’H16 i la V15, les línies de zero emissions.

Les marquesines de les línies H16 i V15 llueixen uns vinils específics que informen que les línies que s’hi aturen estan servides amb autobusos zero emissions.

Les línies H16 i V15 són les primers íntegrament de zero emissions. La línia H16 va ser la primera de la ciutat a reconvertir-se íntegrament a l’emissió zero, l’any 2016. A principis del 2023 també es va reconvertir la línia V15.

Els autobusos elèctrics són autònoms i estan plenament operatius al llarg de tota la jornada, sense necessitat de bateries voluminoses i pesants.

El més destacat és el sistema de càrrega dels vehicles, que estan equipats amb un pantògraf plegable sobre el sostre que s’acobla als punts de recàrrega ràpida situats als extrems de la línia. La càrrega ràpida en ruta es combina amb la càrrega lenta durant les nits a la cotxera, on també s’ha instal·lat l’equipament corresponent.

A més d’estar preparats per a la càrrega ràpida en ruta, els autobusos d’aquestes línies incorporen avenços tecnològics destacats i marquen el camí d’un salt endavant tant en la qualitat ambiental com en la seguretat i el confort del transport públic urbà.

L'electrificació és un dels grans eixos per renovar i actualitzar ambientalment els autobusos urbans de Barcelona.

Com pots demanar ajuda al metro si et trobes malament?

T'expliquem com fer-ho.

Em trobo malament al metro. Què he de fer?

Quan viatges amb TMB no estàs sol o sola. Si et trobes malament al metro, tant si ets a l’andana com dins el vagó, demana ajuda a l’intèrfon SOS de color groc que hi ha a totes les andanes de les estacions de metro.

El metro disposa de 2.300 intèrfons distribuïts a totes les andanes i vestíbuls de les estacions.

Quina és la millor manera de demanar ajuda?

És aconsellable que, quan comencis a trobar-te malament, surtis del tren a l’estació on et trobis i demanis ajuda a l’intèrfon SOS de l’andana o demanis a algú que ho faci per tu. D’aquesta manera se’t podrà ajudar de forma més ràpida i eficient.

Si els primers símptomes apareixen abans de pujar al tren, queda’t a l’andana i prem el botó SOS de l’intèrfon groc de l’andana.

Com cal actuar davant d’una aturada cardíaca?

Si sospites que un altre viatger o viatgera està patint una aturada cardíaca, la xarxa de metro està cardioprotegida. Has d’extreure el desfibril·lador de la caixa i seguir les instruccions